Gençler Dikkat: Aileden Koparılma Tuzağına Düşmeyin
Sosyal medyada yayılan bazı içerikler, gençleri ailelerinden uzaklaştırmayı hedefliyor. Eğitimci-Yazar Abdulselam Aydın, ailenin önemine dikkat çekerek bu dijital tuzaklara karşı gençleri uyarıyor: “Aile, her zaman sığınılacak en güvenli limandır.”

Dünya hızla değişiyor. Teknolojinin ilerlemesiyle bilgiye erişim kolaylaştı; ama ne yazık ki, her bilgi doğru değil. Özellikle sosyal medyada son zamanlarda dikkat çeken bazı içerikler, genç zihinleri yanlış yönlendirmeye başladı. Kısa videolar, özgürlük adı altında çocukları ailelerinden uzaklaştırmayı, anne babaya olan saygıyı sorgulatmayı ve aile bağlarını zayıflatmayı amaçlıyor.
“Çocuk dünyaya gelmek istemedi.”
“Anne babaya saygı duymak zorunda değilsin.”
“Aileni değil, kendini dinle.”
Bu tür ifadelerle gençlerin aklı bulandırılıyor, kalplerine aileye karşı mesafe koymaları aşılanıyor.
Oysa aile, insanın ilk sığınağıdır. Sevginin, güvenin ve merhametin öğretildiği ilk okuldur. Elbette hiçbir anne baba kusursuz değildir; ama çoğu, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, evladının iyiliğini kendinden önde tutan insanlardır. Bugün “Dersine çalış.” diyorlarsa, yarın hayatın yükünü daha kolay taşıyasın diyedir. “Beni dinle.” diyorlarsa, tecrübeyle sabit gerçekleri sen de bil diye…
Unutulmamalıdır ki, sosyal medyada karşımıza çıkan her şey iyi niyetle sunulmaz. Bazen hedef aile yapısını sarsmak, bireyi yalnızlaştırmak, sonra da kendi sistemlerine dahil etmek olur. Çünkü aile dağılırsa toplum savunmasız kalır. Ve savunmasız birey, yönlendirilmeye en açık insandır.
Bu yüzden gençler… Bir ekranın içinden size ulaşan bilinmez seslere değil, yıllardır sizi büyüten, yüreği sizinle atan insanların sesine kulak verin. Her sözü hoşunuza gitmeyebilir; ama bilin ki onların söylediği pek çok şey, zamanla anlam kazanır.
Aileniz sizin kalenizdir.
Farklılıklar olabilir, zaman zaman anlaşmazlıklar da… Ama en saf sevgi yine oradadır. En zor anınızda koşarak yanınıza gelecek olanlar da onlardır.
Unutmayın, dünya değişse de bir gerçek değişmez:
Aile, her zaman sığınılacak en güvenli limandır.
Bağ kuvveti sıfıra yaklaşırsa, aile uzak bir noktaya savrulur. Her ilişki bir denklem gibidir; sevgi sabiti sıfırsa, çözüm hep ayrılıktır.
“Anne babaya ‘öf’ bile demeyin…”
(İsra Suresi, 23)
Rabbim bizleri, anne babasına hürmet eden, ailesine vefa gösteren evlatlardan eylesin.
117 Yorum
Muhyettin Ertaş
17.05.2025 06:06:22
Kalemine sağlık hocam. Tebrik ediyorum.
Ekrem Aslan
08.05.2025 14:29:24
Abdulselam Hocamız önemli noktalara değiniyor. Tebrikler
Dr Seyran Bozkurt
08.05.2025 13:16:50
Eğitimin ilk basamağı ailede başlar.Çok önemli bi konuya değinmişsiniz hocam .Özellikle teknolojinin hayatımızda bu kadar yer edindiği bi dönemde aile kurumunun önemi daha fazla ön plana çıkıyor.Elinize sağlık .
Dr..M.yusuf Tüzün
05.05.2025 20:36:24
Bir egitimcinin gözünden bu durum anca bu denli güzel farkettirlirdi ... Tam da isabet ..umarım önlem alınır..
Fatih
03.05.2025 16:29:09
Günümüzde sıkıntı haline gelmiş konulardan birine değindiğiniz için teşekkür ederim.Gönül kaleminiz daim olsun hocam, harika bir makale olmuş.
Makine mühendisi.Abdulbaki AĞIRMAN
01.05.2025 18:46:16
Çok anlamlı ve de bilgilendirici bir yazı, kaleme aldığınız bu değerli metinle bizi ve bütün gençleri AYDINlattığınız için size çok çok teşekkür ederim..
Recep Tohumat
01.05.2025 14:59:38
Sevgili hocam zihnine kalemine yüreğine sağlık. İçimizden geçen cümleleri kalemine almışsın yol göstermişsin gençlere velilere ve bizlere. Senin gibi bir öğretmen arkadaş senin gibi bir dost tanıdığım için ben şanslıyım Nusaybin ise çok şanslı. Yazılarının takipçisi olacağız.Kültürümüzü yozlaştıran gençlerimizi zehirleyen bu savaşta senin gibi yol arkadaşlarının olduğunu bilmek insana daha bir güç daha bir heves veriyor. Yolun açık olsun dostum.
Tahsin korkut
30.04.2025 22:10:38
Değerli hocam değerli emekleriniz ve sizi yazma gayretinizi tebrik ediyorum. "Aile, hayatın çekirdeğidir. Onu besleyen erdemleriniz, geleceğinizin meyvesi olacaktır."
Kendal Aslan
30.04.2025 19:41:58
Çok değerli hocam bu yazdığınız yazı ile çok önemli bir konuyu ele almışsınız. Bu yazdığınızda nasıl Pisagor için en kısa yol Hipotenüs ise öğrenci içinde en doğru yolun anne babaları olduğunu bize anlattınız . Kim bilir belki bunları yazarken sizde anne ve babanızdan ilham aldınız belki ben bu yorumu yaparken anne ve babamdan ilham aldım. Bildiğim bir şey varsa oda bu yazıyla en çok gurur duyacak olanlar öğrencileriniz yani biz olacağız . Çünkü böyle Matematikçi böyle Edebiyatçı böyle Sporcu hocaya sahip olduğumuz için sırtımız yere gelmicek tekraradan elinize emeğiğinize sağlık.
CEMOCAN
30.04.2025 16:32:24
Ez bi dilê xwe ji nivîskar û mamoste Abdulselam Aydın re sipas dikin. Gotinên wî di derbarê girîngiya malbatê de rast û xweş ne. Di vê demê dijîtal de, ku gelek tûndî li ser xwendingê û hevbextiya malbatê tê kirin, vê guhdarî û hişyarîya wî gelek girîng e. Malbat rastîye ku em her dem dikarin li ser bixwînin û bi ewlehî ne. Spas dikim, mamoste.
Mehmet Emin BİÇEN. Pilot
29.04.2025 22:11:04
Tebrikler hocam çok önemli bir konuyu ele almışsınız elinize sağlık
Mahsum Açar
29.04.2025 20:44:51
Değerli hocam, kaleme aldığınız bu yazı hem bir uyarı hem de bir rehber niteliğinde… Aile kavramının bu denli sorgulandığı, gençlerin yönünü kaybettiği bir çağda, kalbinizden süzülen bu samimi ifadeler yüreğimize dokundu. Sadece bir öğretmen değil, aynı zamanda bir yol gösterici olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Her kelimesiyle düşündüren, duygulandıran ve farkındalık oluşturan bu kıymetli yazınız için yürekten teşekkür ederim. Kaleminiz daima hakikatin ve değerlerin savunucusu olsun. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
DT Ömer ŞEN
29.04.2025 19:56:49
Allah razı olsun hocam tüm emekleriniz için teşekkür ederiz devamının gelmesini dileriz
Prof.Dr. Gabil Aliyev
29.04.2025 19:23:52
Əziz, ağıllı və çalışqan tələbəm Abdulselam, Düz yoldasan, belə davam et! Ne gözəl və mənalı bir yazıdır! Bu cür dəyərli fikirləri paylaşdığınız üçün sizi ürəkdən təbrik edirəm. Ailə bizim ilk məktəbimiz, ilk sevgimiz və ilk dayanağımızdır. Texnologiyanın inkişaf etdiyi bir dövrdə belə, ailə bağlarını qorumaq və dəyərlərimizi itirməmək hər bir gəncin borcudur. Sizin sözləriniz, bu çağırışı çox təsirli şəkildə ifadə edir. Allah bizləri ata-anamıza hörmət edən, ailəsinə bağlı, sağlam düşüncəli övladlardan etsin.
Aykut Kurtoğlu
29.04.2025 19:03:25
2025 aile yılında ailenin insan ve toplum hayatındaki önemini dile getiren bu tür yazılar ve bu bakış açısı gençlerimizin eğitimi için oldukça faydalıdır. Yazarımızı tebrik ederim.
Prof. Adil Kılıç
29.04.2025 19:00:20
Sevgili Abdulselam, Ne güzel bir bakış açısıyla kaleme alınmış bu yazıyı okumak, beni hem duygulandırdı hem de umutlandırdı. Kalbindeki saygıyı, zihnindeki berraklığı ve kalemindeki hikmeti görmek beni çok memnun etti. Aileye dair bu kadar içten, samimi ve yerinde ifadeler kullanman, içinde bulunduğun çağın dayatmalarına karşı sağlam durduğunu gösteriyor. Unutma ki hakikat her zaman sade ama güçlüdür. Senin yazdıkların da bu gücün bir yansıması olmuş. Yolundan şaşmadan, değerlerini koruyarak yürümeye devam et. Rabbim seni ilimle, irfanla ve edeble donatsın; anne babasına hürmet eden, vefalı bir evlat olarak daim kılsın. Seninle iftihar ediyorum.
Resul KULAY
29.04.2025 17:56:15
Böyle önemli bir konuda bu kadar güzel tespitler ile bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ailelerin çocuklarını korumak için daha bilinçli davranması gerekir. Aile bir kaledir. Kalenin sağlam olması için anne ve babalara önemli görevler düşmektedir. Her ne olursa olsun anne baba çocuklarının yanında durmalıdır. Yoksa yanlarında hiç kimsenin istemeyeceği onlara zarar veren birileri duracaktır!!!
Fatih Cengiz
29.04.2025 16:29:57
Sayın hocam çok önemli bir konudan bahsetmişsiniz. Televizyon dizileri eskiden aile bağlarıyla ilgili iken şu anda aile içi entrikalardan. Bilgisayar, cep telefonu zaten sosyallikten insanları uzaklaştırmak. Ama bunları yaparken önce sosyalleşme ile başlıyorlar örneğin ilk bilgisayarda chat programlarıyla sizi bağlıyorlar sonrasında ise size tek başınıza apayrı bir dünyada yaşamayı sunuyorlar. Şu anda gençlerdeki en büyük hayallerden birisi tek başına insanlardan uzak yaşamak. Eski bayramlar diye başlayan cümleleri ne çok duyar olduk. yüreğinize sağlık
Suma Aktan
29.04.2025 13:49:58
Yazınızı çok beğendim hocam, gerçekten çok anlamlıydı. Bazen biz çocuklar sessiz kalıyoruz ama aslında içimizde çok şey birikiyor. Ailelerin çocuklarına daha çok zaman ayırması, onları dinlemesi çok önemli. Bu yazınız bence birçok aileye farkındalık kazandıracak. Elinize, yüreğinize sağlık.
Osman Palamut
29.04.2025 07:26:23
Yazıyı okurken kendimi çok sorguladım. Gerçekten de sosyal medya üzerinden verilen bazı özgürlük mesajlarının, farkında olmadan bizi ailemizden uzaklaştırabildiğini görmek üzücü. Aile, bazen anlaşmazlıklar yaşasak da en saf ve en gerçek sevgiyi bulduğumuz yer. Abdulselam Aydın’ın bu hatırlatmaları bana hem ailemin kıymetini hem de dijital dünyaya karşı daha bilinçli bakmam gerektiğini düşündürdü. Böyle önemli konulara değinildiği için çok teşekkür ederim.
Ruken Çelenk Ensari
29.04.2025 02:01:29
Hoca çok fayda gördük ailemizde yaşadık anlattıklarınızı tedbir aldık bidahakine yazacaksan kaynana gelin damat şçin çözüm bekliyorum en büyük boşanma sebepleri çok rica ediyorum beni kırmayın ne olur. Çooookkkk duuaaaa alacaksındır. İşallah tuttuğun altın olur.
Rahşan Kurt Akbulut
28.04.2025 23:11:37
Çocuklarımı her konuda aydınlatan, Değerli öğretmenim…Böyle önemli konulara değinip, toplumsal konularda farkındalık oluşturup bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim emeğinize sağlık, yeni yazılarınızı ilgiyle bekliyoruz, başarılarınız daim olsun.
Yeşim çiçek
28.04.2025 20:15:24
Hocam ele aldığınız konu günümüzün ve geleceğin en önemli konusu özellikle günümüzde yaşanan sorunların temelli aile ve gençler arasında olması daha çok etkiledi bizi.Okumak gerçekten bizi aydınlattı kaleminize sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Dt.muhammed erdoğmak
28.04.2025 15:40:13
Kıymetli Abdusselam Hocam, Kaleme aldığınız köşe yazınızı büyük bir dikkat ve takdirle okudum. Bu kadar derin bir meseleyi, böylesine samimi, etkileyici ve gerçekçi bir dille ele almanız gönlümüze dokundu. Özellikle aile bağlarının önemine vurgu yaparken verdiğiniz örnekler ve kullandığınız ifadeler, gençlerimizin zihinlerini aydınlatacak nitelikte. Bu hassas dönemde, sosyal medyanın olumsuz etkilerine karşı bir bilinç uyandırmak ve aile kavramının kutsiyetini hatırlatmak, gerçekten büyük bir sorumluluk. Yazınız, sadece bir uyarı değil; aynı zamanda bir yol gösterici ve umut verici bir çağrı olmuş. Sizden böyle anlamlı yazılar okumak bizler için hem bir şükür vesilesi hem de güçlü bir motivasyon kaynağı. Emeğinize, kaleminize ve gönlünüze sağlık. Rabbim size güç ve ilham vermeye devam etsin. İyi ki varsınız hocam. Saygı ve muhabbetlerimle…
Şehmus Suvar
28.04.2025 08:00:56
Bu makaleyi okuduktan sonra ne kadar erdemli ve saygıdeğer bir öğretmen olduğunuzu tekrardan anladım.Öğretmen sadece kazanım öğretmez bizlere hayatı da öğretir ve siz bunu da çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorsunuz değerli Abdulselam hocam.Bu tür yazılarınızın devamını diliyoruz kaleminize sağlık.
Zuhal İnan
27.04.2025 22:25:43
Değerli Hocamız Abdulselam Aydın gerçekten gündeme getirilmesi gereken bir konuya değinmiş.Hocamızında dediği gibi Aile tek ve en güvenilir limanımızdır. Bizi yıkmak isteyenler yolumuzdan döndürmek isteyenler önce Ailemizi yıkmaya çalışırlar ve sosyal medyada dönen bu yanlış bilgiler biz fark bile olmadan önce Ailemizi sonra bizleri yıkıp değersizleştirmektedir. İnşallah bu konu üzerinde daha çok durulur ve bizi şekillendiren Ailemize daha çok sahip çıkarız.
Dilgeş Derviş Öner
27.04.2025 20:37:42
Değerli Hocam yazınız dijital bağımlılık gibi çağımızın önemli bir sorununa dikkat çekmesi açısından çok değerli. Akıcı anlatımınız ve etkileyici vurgularınızla konuyu çok güzel işlemişsiniz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Devamını heyecanla bekliyoruz.
Dr. Hikmet BOZKURT
27.04.2025 18:30:45
Böyle önemli bir konuya değindiğin için öncelikle sizi kutluyorum. Günümüzde çocuklar, gençler hatta yetişkinler arasında hızla yayılan sosyal medya bağımlılığı, bir çok sorunu beraberinde getirmiştir. Gençlerin kontrolsüz şekilde kısa ve bağlayıcı videoları izleyerek zaman harcamaları, hem akademik başarıları etkilenmekte hem de aile bağları zayıflamaktadır. Madde bağımlılığından daha tehlikeli olan bu durum, literatürde nomofobi olarak adlandırılan 'telefon yokluğunda güvensizlik hissine kapılma' hastalığı çocukları ve gençleri sanal aleme mahkum etmiştir. Bu durum karşısında yetkililere, öğretmenlere ve velilere önemli görevler düşmektedir. Neslimizi korumak için özendirici eğitici toplumun değerleriyle uyumlu seçenekler sunmalıyız.
Sakine İnan
27.04.2025 13:43:23
Selamün aleyküm Abdulselam hoca Emeğinize yüreğinize ve gayretinize sağlık İnşallah sizi örnek alarak çok kişi yeni nesile yardımcı olur Bizim geleceğimiz yeni nesil gençlerimiz
Nihat Mete
27.04.2025 13:26:55
Aile bağları, bireylerin duygusal ve sosyal gelişiminde kritik bir rol oynamaktadır. Aile, bireylerin güven duyduğu, destek aldığı ve kimliklerinin şekillendiği ilk toplumsal birimdir. Bu bağlar, sevgi, saygı ve güven üzerine kurulmuştur; aynı zamanda kriz anlarında dayanışma ve yardım sağlayarak bireylere güçlü bir destek mekanizması sunar. Sağlıklı aile ilişkileri, bireylerin psikolojik sağlığını olumlu yönde etkilerken, toplumsal ilişkilerine de zenginlik katar. Aile bağlarının korunması, sürekli bir çaba ve iletişim gerektiren bir süreçtir. Aile üyeleri arasında açık, dürüst ve empatik bir iletişim, ilişkilerin güçlenmesine yardımcı olur. Ortak zaman geçirmek, birlikte aktiviteler düzenlemek ve anı paylaşmak, bağların derinleşmesini sağlar. Ayrıca, aile içinde yaşanan sorunları ertelemek yerine çözmeye yönelik adımlar atmak, ilişkilerin sağlıklı kalması için elzemdir. Bu bağların korunması, geleceğin sağlıklı ve uyumlu bireylerini yetiştirmek için temel bir unsurdur. Gençlerin aile bağlarının önemini anlamasını sağlamalı ve bu bağların korunması için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.
Dr Rüştü Kıvanç
27.04.2025 13:24:03
Çok değerli hocam yazınızı dikkatle okudum. Ben yıllarımı insanlara ve topluma hizmette geçirmiş bir doktor olarak diyorum ki ; söylediklerinizin her cümlesi hem kişinin sağlığı ve mutluluğu için , hem de sağlıklı bireyler ve toplum için çok değerli tespitlerdir.Yazınızın altına imzamı atarım. Aile mefhumu hasarlanmış,aile birliği zedelenen ileri batılı ülkelerinde , aileden uzaklaşan özgürlük adına yalnızlaşan , mutsuz , tatminsiz bireylerin durumu maalesef içler acısıdır. Oysa daha doğmamış bir bebek için doğuncaya kadar anne karnından daha uygun korunak olamayacağı gibi birey için de hayatı tanıyıp tecrübe kazanıp kendini hayata hazırlayana kadar aileden daha iyi bir korunak , sığınak ,dayanak noktası ,bir liman olamaz. Dr Rüştü Kıvanç
Hasan Aydın
27.04.2025 10:56:18
Kiymetli hocam ağzınıza yüreğinize sağlık, hem iyi niyetinizle hemde insanları uyarmak,bilgilendirmek amacınız için tebrik ediyorum sizi.
Nafi zeyrek
26.04.2025 20:19:12
Kaleminize sağlık Hocam, her cümlenizde ayrı bir emek ve duygu hissediliyor. Yazınız hem anlatım diliyle hem de ele aldığı konuyla insanı derinden düşündürüyor. Böyle anlamlı ve içten yazılarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyoruz
Melek Kurkmaz
26.04.2025 19:49:41
Her insan sizin gibi duyarlı olsaydı dünya çok daha farklı olabilirdi.İyi ki sizin gibi değerli bir öğretmenimiz var.Kaleminize , yüreğinize sağlık.Gençlerimiz için çok güzel bir örneksiniz başarılarınız daim olsun.
Jinda Kızar
26.04.2025 17:46:01
Değerli Hocam yazınız dijital bağımlılık gibi çağımızın önemli bir sorununa dikkat çekmesi açısından çok değerli. Akıcı anlatımınız ve etkileyici vurgularınızla konuyu çok güzel işlemişsiniz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Devamını heyecanla bekliyoruz.
Aycan Kurkmaz
26.04.2025 13:40:56
Saygıdeğer Abdulselam Aydın Hocam, Toplumumuzun temel taşı olan aile kavramına dikkat çektiğiniz için size çok teşekkür ederim. Samimi üslubunuz, derin bakış açınız ve hassasiyetiniz; sadece bir öğretmenin değil, bir gönül insanının da kaleminden süzüldüğünü gösteriyor. Böylesi önemli bir konuda farkındalık oluşturduğunuz ve geleceğimiz olan gençlere doğru mesajlar verdiğiniz için çok teşekkürler. Kaleminiz daim, gönlünüz her daim aydınlık olsun. Yeni yazılarınızı heyecanla bekliyorum.
Merve doğan
25.04.2025 23:23:36
Yılların tecrübesi ve gözlemleriyle ele aldığınız ve hakkında konuştuğunuz bu yazı biz gençlere önemli ve can kulağıyla dinlenilmesi gereken bir ikazdır. Bu tecrübelerin ışığında yürümek bizim için büyük bir şanstır. Böyle bir zihin ve gönlün izinden de gitmek gurur verici. Elinize emeğinize sağlık hocam.
Ayşe Öngün
25.04.2025 22:12:34
İnsanlar Z kuşağının bir yandan geliştiğini düşünürken ahlaki değerleri unutmuş durumdalar, aile ile olan bağ zayıflamış durumda. Aile ile kurulması ve korunması gerekilen bağı bize hatırlattığınız için teşekkür ederiz, elinize emeğinize sağlık hocam.
Elif ECE
25.04.2025 21:41:23
Hocam helal olsun çok güzel yazmışsınız.Ben bir matematik öğretmeninden bu kadar şey beklemiyordum. İçiniz, beyniniz Piri Reis'in haritaları kadar çeşitliymiş. Bir insan bu kadar mesleği bir arada nasıl yapar inanılmaz bir yetenek.Başta sizi tanıdığımda sizi sadece bir matematik öğretmeni zannetmiştim. Meğersem siz hem matematikçi , hem yazar, hem şairmişsiniz. Yüreğinize ağzınıza sağlık iyiki bizim öğretmenimizsiniz.Sizin sayenizde bir çok kişi sizden ilham alarak kendini geliştirecektir. Ayrıca yazı için çok güzel çok anlamlı bir konu seçmişsiniz ve duygularınızı daha doğrusu gerçekleri çok güzel anlatmışsınız ve birkez daha başarılı olmak için istemenin ve başarmaya çalışırken karşınıza çıkan engelleri aşmanın çok kolay olduğunu göstermişsiniz.Yani sizin dediğiniz gibi " Başarı mazeret kabul etmez" . Tekrar ağzınıza sağlık. Sizi çok seven öğrenciniz Elif
Yavız Dinç
25.04.2025 21:35:13
Sevgili Abdülselam Hocam öncelikle hassas konuyu işlediğiniz için sizlere teşekkür ederim. Kelime ve kavramların içinin boşaltıldığı günümüzde bilinçli bireylerin artması için herkese önemli vazifeler düşmektedir. Gelişen teknolojiyi eleştirmek veya ondan uzak durmak mümkün değildir. Bizlere düşen yenilikler için doğru kullanma kılavuzlarını oluşturmaktır. Yazınız güzel ve tesirli çünkü söylediklerinizi yaşamaya gayret ediyorsunuz. Muvaffakiyetler dilerim.
Sinan Doğan
25.04.2025 21:17:43
Hocam elinize emeğinize sağlık.Günümüzdeki en büyük sorunlardan birini çok güzel bir üslupla kaleme almışsınız.
Sinan Doğan
25.04.2025 21:17:43
Hocam elinize emeğinize sağlık.Günümüzdeki en büyük sorunlardan birini çok güzel bir üslupla kaleme almışsınız.
Murat Kulat
25.04.2025 21:06:33
Hocam ilk önce emeğinize ve elinize sağlık bir matematikçi olarak güzel konularla güzel yazılar yazmanız olağanüstü birsey öncelikle size sonra Kışla TV ye teşekkür ederim
Emine ceba
25.04.2025 21:04:39
Ailenin değerini hatırlatan, bizi birbirimizden uzaklaştıran anlayışlara karşı duruş sergileyen yazınız için yürekten teşekkür ederim böyle bilinçli ve duyarlı kalemlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var emeğinize sağlık.
AYSE CEBA
25.04.2025 20:57:32
"Aile bağlarının önemini bu kadar içten ve etkileyici bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim. Yazınız hem duygulandırdı hem de düşündürdü. Kaleminize sağlık."
Osman Haco Aykut
25.04.2025 20:30:18
Değerli hocam bütün tecrübelerinizle birlikte bize doğruyu ve doğru yolu göstermeye devam ediyorsunuz bununla birlikte en güvenli hissettiğimiz yer olan ailenin tekrardan bizim için bu dünyada en önemli olan ailenin yerini gösterdiniz. Bu dünyada sizin gibi insanlar var olsun inşalllah.
Bahoz Özdemir
25.04.2025 20:27:04
Değerli Abdulselam hocam ,toplumsal bir yaraya parmak basarak, aile değerlerinin önemini derin bir duyarlılıkla ve etkileyici bir üslupla kaleme aldığınız için size teşekkür ederiz
Zelal Ceba
25.04.2025 20:01:24
Aileden kopmamanın önemini bu kadar güzel anlatmak ancak yürekten yazan birinin işi olabilir .Kaleme aldığınız her satır ,aile bağlarının ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı.Yüreğinize sağlık.
Abdullah ceba
25.04.2025 19:59:48
Merhaba hocam öncelikle emeğinize sağlık Toplumun dinamizmi olan aile mekanizması ve maalesef aile olma duygusunun yok olduğu bir dönemde !! Böyle bir konuyu öncelikle ebeveynlere gençlere Hatırlatmanız çok kıymetli. Gençlerimizin bir nebzede olsa kendine gelmelerine ışık oldunuz teşekkürler hocam .
Ümre Engin
25.04.2025 19:41:49
Değerli Hocam konuyu ele alış biçiminiz ve anlatım tarzınız gerçekten etkileyiciydi. Güncel bir sorunu ele almanızda oldukça takdir edilesi. Düşünmeye sevk eden ve farkındalık yaratan bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık
Emir
25.04.2025 19:12:51
Bir konu ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Kışla TV doğru kişiye yazdırıyor bu yazıları. Değerli Abdulselam Aydın hocam daha nice konularda görüşlerinizi heyecanla bekliyoruz.
Nazlı Tan
25.04.2025 18:47:18
Abdulselam Aydın hocamızın değindi bu yazısı, gerçekten çok değerli ve düşündürücü bir makale olmuş. Günümüzde gençlerin sosyal medyada maruz kaldığı tehlikeleri çok güzel bir şekilde açıklamış. Aile bağlarının ne kadar önemli olduğunu vurgulaması ise çok anlamlı. Özellikle gençlerin ailelerine karşı saygılarını kaybetmemesi gerektiğini sade ve etkileyici bir dille anlatmış. Ayetlerle desteklemesi de yazıya ayrı bir derinlik katmış. Abdulselam Hocam sadece bir matematik öğretmeni değil, aynı zamanda öğrencilerine hayat dersi veren örnek bir eğitimci. Hem ders anlatımında hem de kişiliğinde disiplinli, sabırlı ve sevgi dolu biri. Onun gibi öğretmenler biz gençlerin hayatında iz bırakır. Böyle bir öğretmene sahip olmak benim için büyük bir şans. Hem yazısıyla hem duruşuyla bizlere çok güzel mesajlar veriyor. Ellerinize sağlık hocam...
Şehmus
25.04.2025 18:16:04
Hocam Söyledikleriniz çok güzel çok iyi noktalara değinmiş siniz ellerinize sağlık
Şehmus
25.04.2025 18:12:05
Hocam ellerinize sağlık çok iyi olmuş
Zehra
25.04.2025 16:41:05
Elinize emeğinize sağlık hocam . Bize matematiği sevdirmenizin yanında dünyevi hayatın gerçeklerini de gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Abdulaziz batmani
25.04.2025 15:26:59
Klavyenize sağlık kiymetli hocam. Evvela böylesine güncel ve önemli bir meseleye dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Çocuklarımızın çevresinde dönen bu büyük tehlike hakkında hem biz büyükleri hem de gençlerimizi ve çocuklarımızı uyaran kısa ve öz bu metni kağıda döktüğünüz için müteşekkirim. Allah niyetinizi halis, çabanızı muvaffak eylesin. Yeni yazılarınızı ilgiyle bekliyorum. Cümleten hayırlı cumalar dilerim.
Servet Metin
25.04.2025 15:20:12
Gençlerle birliktelik sağlayacak bir sisteme ihtiyacımız var.Artık eskisi gibi,mahalle ve köy disiplini de kalmadı,işimiz zor
Prof. Dr. Cemil İNAN
25.04.2025 12:46:25
Bir başlangıç olarak ıyı, Netice olarak yazıya bazı öneriler eklenebilir. Örnegin toplumun eğitilmesi ve ailenin çocuklarını eğitmesinin üzerinde durularak kitap okumanın teşvik edilmesi, duygu ve düşüncelerinin kaleme alınarak elle yazılması, verilen ödevlerin mutlaka elle yazdırılması bu konun müfredata eklenmesi ve denetlenmesi önemli bir öneri olabilir. Okumayan algılayamaz, algılayamayan anlayamaz bir konuda yazı yazamaz Okumanın ve anlamanın bir üst basamağı olan yazarlığa başlamanızdan dolayı kutluyorum
Cemil İNAN
25.04.2025 12:40:56
Bir başlangıç olarak ıyı, Netice olarak yazıya bazı öneriler eklenebilir. Örnegin toplumun eğitilmesi ve ailenin çocuklarını eğitmesinin üzerinde durularak kitap okumanın teşvik edilmesi, duygu ve düşüncelerinin kaleme alınarak elle yazılması, verilen ödevlerin mutlaka elle yazdırılması bu konun müfredata eklenmesi ve denetlenmesi önemli bir öneri olabilir. Okumayan algılayamaz, algılayamayan anlayamaz bir konuda yazı yazamaz Okumanın ve anlamanın bir üst basamağı olan yazarlığa başlamanızdan dolayı kutluyorum.
Heci Akbal
25.04.2025 10:57:40
Değerli hocam yazının sonunda yazan duaya amin demekle başlayalım. Bence çok hassas bir konuya değiniyorsunuz. Sosyal medya gençler için büyük tehlikeler içerir. Doğru kullanılırsa o kadar da faydalı içerikler sunabilir. Doğru kanalları ve doğru içerikleri insanlara sunmak bugün itibarıyla sosyal medyada var olan en büyük zorluklardan birisidir. Bu kadar yanlışın arasında doğruyu bulmak. Güzel yazınız için teşekkür ederim Başarılar dilerim hocam
Erdoğan Özerdem
25.04.2025 10:38:00
Herkes terk eder fakat aile her ne olursa olsun kucak açar sarıp sarmalar et tırnaktan ayrılır mı ayrılmaz çocuklar evlenip evden çıkmış olsalar bile anne ve babanın bir gözü bir eli hep üzerlerindedir çocukların o nedenle aile bizim için kutsaldır gerçi anne baba ne söylerse söylesin bir çocuğun gelişmesini yetişmesini hâl ve hareketlerini etrafındaki arkadaşları etkiliyor yüreğinize kaleminize sağlık güzel bir konuya yaraya dokundunuz
Dr. Mehmet Avcı
25.04.2025 09:21:28
Sizin gibi değerli bilgili hocalara sahip olmak Nusaybin için umut vadediyor sayın hocam.Bu hassas konudaki değerli fikirleriniz umarım Nusaybin halkına ışık olur
Furkan
25.04.2025 08:43:42
Bu kadar göz ardı edilen bir konuyu anlaşılır bir şekilde anlatarak bu kadar sıkıntılı dönemde elini taşın altına koyup aktardığı için sayın hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz .
M.Şirin Işık
25.04.2025 05:24:10
Değerli meslektaşım, Her çağın kendine göre sıkıntıları olmuştur ancak yeni nesil gençlerin ailelerine karşı dijital çağın hoş olmayan nimetlerinden etkileniyor olmaları hepimizi derinden etkiliyor. Güzel bir tespitte bulundunuz. Allah hiç kimseyi kendi çocuklarıyla sınanmasın. Elinize ve yüreğinize sağlık...
Serdar Aslan
24.04.2025 23:29:23
Çok doğru tespitler. Yüreğine sağlik değerli hocam. Rabb'im tez zamanda uyandirsin hepimizi. Yuva ocaktir ve itina ister. Saygısız sevgi ölür. Mevlam Senin düşünenleri artirsın ????????????
Aytekin Karaca
24.04.2025 23:17:58
“Aile, her zaman sığınılacak en güvenli limandır.” Bu söz sadece bir cümle değil, yürekten gelen bir uyarıdır… Eğitimci Abdulselam Aydın hocamız ,dijital çağın görünmeyen tuzaklarına karşı kalemini kalkan yapıyor. Gençliğin kalbini aydınlatmaya, zihnini uyandırmaya çalışıyor. Bugün aileye mesafe koyan içerikler yayılıyor, özgürlük adı altında saygı unutturuluyor. İşte böyle bir zamanda Abdulselam Hoca, kelimeleriyle bir nesli tutmaya çalışıyor. Sessiz kalmıyor, sustukça kaybedileceğini biliyor.
KEREM ELÇİOĞLU
24.04.2025 22:49:08
ASIL SİZİN GİBİ YÜREĞİ GÜZEL MEMLEKET ÜLKE VE ÜMMET AŞKIYLA YANIP TUTUŞAN HER SANİYESİNİ İNSANLARA GELECEĞİMİZ OLAN ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN NE YAPARIM DİYE DÜŞÜNEN HOCALARIMIZI BÜYÜKLERÜMİZİ EMEKTARLARIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞALLAH ????????????????????????????????
KEREM ELÇİOĞLU
24.04.2025 22:41:04
ŞU TEKNOLOJİNİN GELİŞMEKTE OLDUĞU VE HERKESİN ELİNDE SÖZDE AKILLI TELEFONLAR VAR VE MÜTHİŞ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ ORTADA MEVCUT… İŞTE TAMDA BUNDAN DOLAYI BU NOKTADA AKLIMIZI KULLANMALIYIZ…HER HAN HER YERDEN TELEFONLARA GELEN MESAJ YAĞMURU ALTINDAYIZ DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMEK BU MİLLETİ YOK EDER… ŞU ELIMIDE Kİ TELEFONLARDAN AKILLI OLMALIYIZ PEKİ BİZİM AKILLI OLMAMIZ YETECEK Mİ ? AKLIMIZ YETMEYE BİLİR AMA OYUNU BOZAR VE DÜZEN ÖYLE YAZILIR Kİ İNSAN SADECE SENARYODA YAZILANI OYNAR… FİTNE TOHUMLARINI EKENDE HASADINI TOPLAR VE GİDER. İŞTE TAM DA BU YÜZDEN AKLIMIZI KULLANMAKTAN KASTIMIZ NE DUYARSAK DUYALIM KAYNAĞINI ARAŞTIRMAK LAZIM VE SORUP SORGULAMAK LAZIM KİMSENİN LAFINA GÖRE HAREKET ETMEMELİYİZ…
Mehmet Arif AYKUT
24.04.2025 22:36:15
Sevgili dostum Eğitimci-Yazar Abdulselam AYDIN hocam; Aile yapımızı hedef alan dijital tuzaklara dikkat çeken rehber niteliğindeki çalışmanız nedeniyle sizi gönülden tebrik ediyorum. Çocuklara dijital mahremiyet kazandırılması ve aile bağlarının sağlıklı bir şekilde güçlendirilmesi için değerli çalışmalarınızı sürdürmeniz dileğiyle.
Ünsal Arslankaya
24.04.2025 21:41:38
Çok kıymetli hocam.. Öncelikle özü ve sözü bir olan, ülkemizin güzide şahsiyetlerinden birisi olmanız hasebiyle,sizi yakinen tanıma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.Emekli bir asker&Sosyolog ve Aile danışmanlığı hizmeti veren birisi olarak, toplumun kanayan bir yarasına parmak basmanızdan ötürü tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.Kaleminize yüreğinize sağlık.Toplumu eğitmek gibi kutsal bir meslek erbabı olmanızı yeterli bulmayıp, gayretlerinizi basın yayın organları üzerinden de sürdürüyor olmanızı takdire şayan buluyorum.Sizin gibi aydın ve sorumluluk sahibi her insanın da en az sizin kadar geleceği inşa etmek noktasında bir çaba içerisinde olmasını temenni ederken;" Âlimin mürekkebi, şehidin kanından evlâdır." Hadisi şerifi muvacehesinde kalemşörlüğünüzün daim olmasını diliyorum.
Ahmet Göztok
24.04.2025 21:08:13
Ağzına yüreğine sağlık kıymetli meslektaşım kardeşim mükemmel bir tespit tebrik eder bu tarz aydınlatıcı bilgilerin daim olmasını temenni ederim Allaha emanet ol kıymetli hocam iyiki varsın iyiki seni tanımışım
Yavuz Sidal
24.04.2025 20:08:41
Sayın hocam çok temel ama bir o kadar da önemli bir konuya değinmişsiniz. Belirttiğiniz gibi gelişen teknoloji bir yanda bilgiye erişimi kolaylaştırırken diğer yanda kısa süreli zevk veya eğlence sağlayan özünde gereksiz veya değersiz içeriklerin yaygınlaşmasına da olanak sağlamıştır. Gençler bir araya geldiği sosyal ortamlarda bile birbirleri ile etkileşime girmekten çok bilgisayar/telefon veya tabletleri ile meşguller. Hal böyle iken maruz kaldıkları içeriklere baktığımızda çoğunlukla gençlere örnek olamayacak modellerin ilgi odağı olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Gençleri bu konuda eleştirmek işin kolayına kaçmak olacaktır. Eğitimciler olarak alternatif güzellikler sunmak, doğruya giden yolları işaret etmekte bizlerin sorumluluğudur. Bu konudaki emeklerinizi ve başlattığınız bu yazıları çok kıymetli bulduğumu paylaşmak isterim. Saygılarımla.
Abdulkerim Koçhan
24.04.2025 20:06:43
Yaşam zincirinin doğal ve değişmez halkalarından biri olarak algılanan gençlik hem zorlu bir mücadele hem de renkli anılarla süslenmiş bir serüvenin bütünüdür.Bende konuya binaen düşüncelerimi şu dörtlükle dile getirmek istiyorum. Bir yaşında ürum ürüm ürünür İkisinde sürüm sürüm sürünür. Üç yaşında adım adım yürünür, Dört yaşında söylemeye söz ister. Değerli hocam, İstifade etmeye değer bir konu, yüreğinize sağlık
Berat aydın
24.04.2025 19:35:04
Sevgili Amcacığım, Öncelikle kaleme aldığınız kıymetli makale için size yürekten teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok anlamlı, derin ve etkileyici bir yazı olmuş. Her satırında emek ve bilgi birikiminiz hissediliyor. Konuya yaklaşımınız, anlatım diliniz ve verdiğiniz mesajlar hem düşündürücü hem de ilham vericiydi. Böylesine değerli bir yazıyı bizlerle paylaştığınız için size derin teşekkürlerimi sunuyorum. Kaleminiz daim, ilminiz bereketli olsun. Yeni yazılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Saygı ve sevgilerimle, [Berat Aydın]
Faruk Düşünceli
24.04.2025 19:30:01
Kanayan yaraya dikkat çeken yazınız vesilesiyle tebrik ederim. Zayıflatılan baba figürü, kadını koruma adına aileyi zayıflatma, çocukları mahrum etme... Ve'l-hasıl kaleminize sağlık.
Bünyamin ARIK
24.04.2025 19:00:19
Elinize sağlık çok iyi olmuş
Ahmet Aydın
24.04.2025 18:59:37
Aydınlar birlik başkanı ve yazar eğitimci Hocamızın gençlere yönelik nasihatı çok önemlidir. Bu gibi konuların devamını diliyoruz. Kalemine sağlık ????????
Bedirhan ENCU
24.04.2025 18:52:54
Kendisini gençlerin geleceği için adamış, azim ve gayret timsali pek kıymetli hocam ; bu insanlığa rehberlik yolunda sizlere daha da çok başarılar dilerim. Bana ne diyenlerden değil Bana lazım diyen kadri yüksek hocam yolunuz açık olsun.
Şehmus YALAP
24.04.2025 18:52:17
Maşallah.. Kelimeler su gibi akmış. Eline, yüreğine sağlık kıymetli hocam. Çok güzel bir konuya değinmişsin..
Salih Şahin
24.04.2025 18:51:04
abdulselam hocamızı tebrik ediyorum , eğitimci birinin burada yazması olması çok değerli , yazılarının devamını bekliyoruz . Kolay gelsin .
ilyas Akdeniz
24.04.2025 18:46:54
Sevgili arkadaşım Abdulselam, Seni tebrik ediyorum. Yazılarının devamını diliyorum. Müsaaden olursa bir ekleme yapmak isterim. ''Hz. Peygamber “Çocuklarınızla çocuklaşın” diye hadis-i şerifte buyuruyor. Hz. Ali’nin de çocuklarla ilgili şöyle bir lafı vardır: “Çocuklarla 7 yaşına kadar aile olarak çocuklaşın, oynayın. 7–15 yaş arasında çocuklarınızla edep verin, arkadaş olun. 15 yaşından sonrada çocuklarınızla istişare edin.” Bu Peygamber ahlakıdır. Hz. Ali bu yöntemi Hz. Peygamberimizden öğrenmiştir. Günümüzde kendi özünden ve doğru yoldan uzaklaşmış ailelerin ekteğini biçtiğini gibi geliyor. Yukarıda 3 peryotu uygulayan (bunun temelinde Kuran-ı Kerim vardır) hiç bir çocuğun gencin kolay kolay doğru yoldan sapması zor olur. Allah'tan hidayet diliyorum Sevgi ve selamlarımla
Nurettin Geleş
24.04.2025 18:43:52
Değerli hocam öncelikle kaleminize sağlık. Yazınızda çok güçlü bir şekilde teknolojinin ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerini sorgularken, aile bağlarının önemine dikkat çekmişsiniz. Özellikle bir takım sosyal medya içerikleriyle yayılan yanlış düşüncelerin, gençleri ailelerinden uzaklaştırabileceğini vurgulamışsınız. Ailenin bir sığınak olduğu, kusurlarına rağmen sevgi ve güvenin temeli olduğunu, sonuç olarak bireyin sağlıklı gelişimi için aile bağlarının korunması gerektiği güçlü bir şekilde ifade etmişsiniz. Bu bilinçle sizin gibi değerli insanların daha çok yazması ve yazılarıyla toplumu aydınlatması şarttır.
Fevzi Demir
24.04.2025 18:34:33
Rahmetli annem " kıbleye mırowan mala mırowane," derdi. İnsanın evi kıblesidir manasında. Ev ailenin yaşam bulduğu yerdir. Eğer aile olmaz ise o evin bir hükmü de kalmaz. Aile toplumun temel taşıdır. Eğer o temel sağlam ve dayanıklı olmaz ise toplum da yıkılmaya, dağılmaya yüz tutmuştur demektir. Şuan ki gençlik Abdulselam öğretmenimin deyimiyle maalesef çok kötü bir durumda. Biz öğretmenlerden de bütün yetkiler alındığı için maalesef gerekli olan müdahaleleri yapamıyoruz. Kalemin her daim keskin olsun, değerli öğretmenim.
Yahya
24.04.2025 18:34:27
Çok önemli bir konuya değinmişsiniz hocam ellerinize sağlık ????????
Ali Koç
24.04.2025 18:32:49
Abdusselam bey'e teşekkür ederim günümüzde küresel emperyalizmin saldırısı altında bulunan her türlü kutsalın başında gelen ailenin önemini gerçekten çok güzel açıklamış. İçinde bulunduğumuz yüzyılda artık çocuklarımızın öğretmenleri anne babaları caminin hocası amcası dayısının herhangi bir anlamının kalmaması için sosyal medya üzerinden milli dini ve kültürel değerlerimiz bomba altında dinimizin emri olan evlenmek aile kurmak ve toplumun temel taşı olan aile sorunlarınızı yerine getirmek yaşamak kadar önemlidir aynı zamanda Abdüsselam bey'i yeni yazarlık yolculuğunda kutluyorum
Abdulbari er
24.04.2025 18:25:40
Değerli hocam bu önemli konuyu gündeme getirdiğiniz için yüreğinize sağlık.Yazınız gençlerimize olumlu yönde etki edeceğinden eminim.Değerli hocam teşekkür ederiz.Ayrıca Kışla TV yede yayınladıkları için teşekkürler.
Arif akuş
24.04.2025 18:22:21
Değerli ve kıymetli hocam sizin gibi değerli eğitmen büyüklerimizin gençlerimize eğitici ve onları aile bireylerine sevgili saygılı bir birey olarak yetistirdiginiz için tşkler ederim sizin gibi değerli eğitmenlerimiz sayesinde gençliğimiz emin ellerde olacak inşallah.Basarilarinizin devamını dilerim saygılarımla ????????????
Fatih da
24.04.2025 18:16:16
Ne acıdır ki doğruluğu açık olan bu durum için neredeyse hiç bir önlem alınmıyor. Çok doğru bir noktaya parmak bastın değerli hocam
FETULLAH AKBULUT
24.04.2025 18:15:39
Üniversiteden ev arkadaşım sınıf arkadaşım iş arkadaşım can dostum çok önemli bir konuya degindigin için teşekkür ediyorum yazılarının sürekli olmasını bekliyorum iyi çalışmalar diliyorum
Fırat Avcı
24.04.2025 18:04:05
Değerli hocam çok güzel bi yazı ve ders alınması gereken bi konu olmuş emeğinize sağlık.
Dr. Fırat AVCI
24.04.2025 18:06:51
Değerli hocam çok güzel bi yazı ve ders alınması gereken bi konu emeğinize sağlık
Mehmet Çetintaş
24.04.2025 17:49:50
Kaleminize sağlık hocam,güzel bir konuya temas etmişsiniz biz okuyanların yazılanlardan ders alması dileğiyle, yüreğinize sağlık,selamlar sevgiler.
Elif ECE
24.04.2025 16:30:20
Hocam çok güzel yazmışsınız. Yazı için çok güzel ve önemli bir konu seçmişsiniz. Tebrik ederim bir matematik öğretmeni nasıl yazarlık yapar göstermişsiniz.
Faruk
24.04.2025 16:07:53
Gelek spa jıber weşanatê
Şerif Budak
24.04.2025 15:37:12
Toplumsal problemlere vurgu yaptığın için çok teşekkür ederim.
Cemil yılmaz
24.04.2025 15:29:52
Hocam kaleminize sağlık çok güzel yazmışsınız inşallah yazdıklarınız sayesinde çok genci etkiliceksiniz Allah sizden razı olsun Allah hayrınızı arttırsın
Cem Kayhan
24.04.2025 13:32:47
Maşallah BarekeAllah kalemine sağlık Allah razı olsun
Mehmet Akif ÖZTÜRK
24.04.2025 11:39:53
Abdul Selam hocam,ilkokulda öğrencimdi.Çalışkan ,saygılı,pırıl pırıl bir öğrenciydi.Nusaybinde öğretmenlik yaptığım süre içerisinde hiç bir öğrencim beni üzmedi. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Onları iyi yerlerde gördükçe gurur ve onur duyuyorum.Sayın hocam kanayan yaramıza parmak bastığın için teşekkür ederim. Gençlik sizin gibi vizyonu olan duyarlı öğretmemlere ihtiyacı var.Yolun açık,kalemin kuvvetli olsun.
Rıdvan Aslan
24.04.2025 11:06:41
Kıymetli hocamızı güzel yazısı için tebrik ediyorum
Lütfi Akın
24.04.2025 09:54:11
Kalemine sağlık sayın hocam. Sizler gibi yazarlara ihtiyacımız var.
İlknur Doğan
24.04.2025 06:52:25
Çok haklısınız hocam ❤️
Davut Akden
24.04.2025 06:37:26
Çok güzel yerinde tespit bu tür güzel yazıların devamı gelir inşallah
Nazım uçar
24.04.2025 03:26:07
Gençlere çok güzel bir çağrı olduğunu düşünüyorum hocam birde çok teşekkür etmek istiyorum Nusaybin gençlerini yakından takip edip bilgilendirmek için verdiğiniz cabaniza..
Veysi akdeniz
24.04.2025 01:33:26
Değerli hocam; düşünceleriniz çok yerinde , bir ebeveyen olarak bizi aydınlattığıniz için minnettarız, devamını bekleriz ,başarılar
Alettin yaküt
24.04.2025 00:10:27
Çok değerli hocama saygılarımla katılıyorum… Allah hep böyle duyarlı eğitimcileri bizlere nasip etsin…. Güzel ahlak ve inanca,Topluma ,aileye ve tüm gençlere verdiği hizmetlerden dolayı kendisine şükran ve sevgilerimi iletiyorum… ❤️
Eylem
24.04.2025 20:18:58
Çok doğru anlatmışsınız hocam bilginiz ve sabrımız sayesinde bize çok güzel bı yol gösterdiniz çok teşekkür ederiz ????????????????❤️
........
24.04.2025 00:06:32
Bizim için bir öğretmenden ve yazardan çok daha fazlasıdır. Abi, rehber, yol göstericimiz olmuştur her daim. Allah ondan razı olsun Abdulselam Aydın Hocamız ❤️
Eylem Çetin
24.04.2025 00:01:54
❤️
Arif sayakdokuyan
23.04.2025 23:54:31
Değerli arkadaşım ve kıymetli meslektaşım mesleğinde ve hayata dair güzel çaba ve gayretlerine her daim şahit olmusumdur. Bir işi bitirince hemen başka güzel bir işe başlamayı kendisine Şiar edenen örnek bir öğretmen...yazı kısa ve gerçekten can alıcı bir noktaya temas etmiş. Eline yüreğine sağlık ????
Zeynel Acat
23.04.2025 23:50:50
Kalemine sağlık hocam. Yine çok önemli bir konuya değindiniz, Yazılarınızın devamını diler, muvaffakiyetler temenni ediyorum. İzmir’den selamlar.
Jir
23.04.2025 23:47:15
Abdulselam hoca nusaybin için çok önemli bir değerdir <3
Jirzan
23.04.2025 23:45:29
Abdulselam hoca nusaybin için çok önemli bir değerdir. ❤️❤️
Emin keskin
23.04.2025 23:44:57
Değerli yazarımız Abdulselam Aydın çok güzel bir noktaya değinmiş . Değindiği nokta bunu okuyan gençlerimize ailesi konusundaki yaklaşımlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Yazarımızın diğer köşe yazılarını heyecan ile bekliyoruz elinize sağlık .
Fatih saltık
23.04.2025 23:41:47
Çok doğru haklısınız teşekürler bu güzel ve bilgilendirici metniniz için
Emin keskin
23.04.2025 23:41:21
Değerli yazarımız Abdulselam Aydın çok güzel bir noktaya değinmiş . Değindiği nokta bunu okuyan gençlerimize ailesi konusundaki yaklaşımlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Yazarımızın diğer köşe yazılarını heyecan ile bekliyoruz elinize sağlık .
Yılmaz Aydın
23.04.2025 23:36:59
Herşey ailede başlar ve aile olmadan bilinçli ve gelişmiş toplum olmaz.... Söylediklerini çok güzel değerli, teşekkürler hocam...
Ömer Aydın
23.04.2025 23:35:32
Değerli Hocamin bu denli önemli bi konuyu gündeme getirdiği için yüreğine ve kalemine sağlık dıyrum. Ve Yayınlanmasndan doalyı da Kışla tv ye de teşkr ederm.